TomTix.ro TomTix.ro

Evenimente Teatrul Unteatru

  • 19
    Mar
    Doamna Noastră de pe Strada 121

    Tuesday, 19 March, 20.00

    Teatrul UNTEATRU, Str. Sfintii Apostoli nr 44, București, România

    „Doamna Noastră de pe Strada 121” este o explorare captivantă a iubirii, a pierderii și a puterii conexiunii umane, plasată pe fundalul unui cartier vibrant și divers din Harlem. Piesa de teatru, scrisă de Stephen Adly Guirgis, amuzantă și plină de emoție, scoate la suprafață complexitatea naturii umane, în tot amarul, dar și splendoarea ei.  


    Organizat de Teatrul Unteatru

  • 20
    Mar
    PARTY

    Wednesday, 20 March, 20.00

    Teatrul UNTEATRU, Str. Sfintii Apostoli nr 44, București, România

    Don’t get fooled by the title :) "PARTY" este primul spectacol din cadrul Incipient, platforma de teatru emergent. Piesa, semnată de Tom Basden va fi pusă în scenă de către regizorul Alin Uberti.  Spectacolul reflectă subtilități ale relațiilor interumane, care, sub umbrela dezinformării și a naivității, nasc efecte comice, care reușesc simultan să te pună pe gânduri. Spectacolului îmbină umorul și introspecția în regia lui Alin Uberti, pentru care "PARTY" este prima montare a unei comedii.  Este "PARTY" un spectacol-oglindă al societății noastre? Come & see!  Distribuție: Bogdan Iancu, Vlad Pânzaru, Luca Rădulescu, Kiki Simion, Maria Moroșan, Tiberius Zavelea Scenografie: Cosmin Stancu Traducere: Răzvan Mîndruță  


    Organizat de Teatrul Unteatru

  • 21
    Mar
    In a Forest Dark and Deep

    Thursday, 21 March, 21.00

    Teatrul UNTEATRU, Str. Sfintii Apostoli nr 44, București, România

    DE NEIL LABUTE Traducerea: Luiza Vasiliu Regia: Iarina Demian Scenografia: Irina Moscu Lightdesign: Daniel Klinger Regia tehnică: Alina Dumitrache Cu: Tudor Chirilă și Mihaela Sîrbu


    Organizat de Teatrul Unteatru

  • 22
    Mar
    Risipire

    Friday, 22 March, 20.00

    Teatrul UNTEATRU, Str. Sfintii Apostoli nr 44, București, România

    “Risipire” e o poveste despre rolul pe care îl joacă amintirile în iubirea pentru celălalt. Sandra suferă de o boală degenerativă și se află în fața unei alegeri:  salvarea propriei viețí sau uitarea persoanei iubite pentru totdeauna. “Risipire” e o analiză asupra felului în care se formează și mai apoi se distruge materia memoriei noastre. Textul spectacolului s-a dezvoltat pornind de la cercetări recente asupra creierului și memoriei, un punct important de influență și inspirație fiind dramaturgia și cinematografia contemporană pe această temă.


    Organizat de Teatrul Unteatru

  • 24
    Mar
    Alcesta

    Sunday, 24 March, 20.00

    Teatrul UNTEATRU, Str. Sfintii Apostoli nr 44, București, România

    Alcesta de Euripide - Cine moare în locul tău? - tragedie, comedie, satiră Regia: Kovács Zsuzsánna Cu: Florina Gleznea, Lari Giorgescu, Ștefana Ionescu-Darzeu, Ionuț Grama Mulțumiri: Mariana Cămărășan Ce s-ar întâmpla dacă într-o zi zeii ar decide că trebuie să mori? Ce s-ar întâmpla dacă tot zeii ar decide că ai putea să fii scutit de moarte, dacă cineva s-ar oferi de bunăvoie să moară în locul tău? Cine ar trebui și cine s-ar oferi să moară în locul tău? Ce ai face cu viața ta salvată? Euripide a scris piesa Alcesta în 438 î.e.n, în amurgul democrației ateniene. În piesele lui, legea zeilor nu este dreaptă, este sursa luptei interioare. Povestea Alcestei este despre oameni, deși zeii o complică. O tragedie despre Admet, rege în Phera și frumoasa lui soție, Alcesta, a căror dragoste a supărat zeii și acum ei trebuie să se supună pedepsei. Dar, cum în viață nimic nu rămâne suspendat în tragic, și în povestea aceasta apare un erou care va încerca imposibilul.


    Organizat de Teatrul Unteatru

  • 26
    Mar
    Leonce si Lena

    Tuesday, 26 March, 20.00

    Teatrul UNTEATRU, Str. Sfintii Apostoli nr 44, București, România

    „Leonce și Lena” de Georg Büchner traducerea: Nina Cassian regia: Eugen Gyemant scenografia: Maria Nicola costume: Baden 11 și Narman cu: Dana Rogoz, Andrei Seușan, Lucian Iftime, Ionuț Grama, Bogdan Cotleț și Eduard Cîrlan Prințul Leonce și-a pierdut orice motivație pentru a mai juca rolul în care a fost distribuit. Nu vrea să se mai prefacă, nu vrea să mai contribuie la iluzia că lumea în care trăiește nu este un grajd condus de un bufon, nu vrea să mai consume împreună cu toți ceilalți același romantism golit de spirit sau originalitate și, mai ales, nu vrea să se căsătorească cu Prințesa Lena, pe care nu a văzut-o niciodată. Așa că, împreună cu noul său valet cerșetor Valerio, fuge în lume, numai pentru a descoperi că lumea nu este decât o repetare la nesfârșit a aceluiași loc din care a fugit. Dar pentru că romantismul este ca o râie, întâmplarea face ca și Prințesa Lena să fugă de aceeași căsătorie, în aceeași pustietate în care a fugit și Leonce, iar cei doi se îndrăgostesc și uită imediat toate tiradele pe care le-au ținut contra iubirii, fără să știe că au întâlnit tocmai persoana de care fugeau. Abia după ce se căsătoresc descoperă că n-au făcut decât să execute ca niște marionete un plan parcă dinainte stabilit. Și treziți în felul ăsta la realitate, rămân întrebările - există posibilitatea de a avea cu adevărat decizii proprii? Ce facem după ce se risipesc iluziile? Și cum de a scris Büchner în 1836 ceva atât de modern și de absurd despre absurditatea existenței noastre? Foto Florin Kirițescu (florinkiritescu.ro) După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul). Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.


    Organizat de Teatrul Unteatru

  • 27
    Mar
    Proof

    Wednesday, 27 March, 20.00

    Teatrul UNTEATRU, Str. Sfintii Apostoli nr 44, București, România

    „N-am vrut să vorbim despre matematică, deși textul face asta pe alocuri. Noi am urmărit patru personaje care ne-au împins spre căutări mai adânci decât ne-am fi imaginat. Cu relațiile lor bogate, cu neîmplinirile lor și cu iubirea lor cu tot. Probabil e despre iubire și nu despre altceva. Noi asta am găsit în întâlnirea asta. Iubire.” - Andrei și Andreea Grosu


    Organizat de Teatrul Unteatru

  • 29
    Mar
    Venus in fur

    Friday, 29 March, 20.00

    Teatrul UNTEATRU, Str. Sfintii Apostoli nr 44, București, România

    Un regizor-dramaturg nemulțumit de rezultatele castingului său pentru montarea dramatizării după "Venus înveșmântată în blănuri" de Sacher Masoch - și o actriță întârziată și haotică, ce nu a auzit niciodată de Sacher Masoch și a venit ca pentru un casting S&M. O combinație implauzibilă dar electrizantă, care îi va duce pe amândoi mult mai departe decât a crezut fiecare. "Venus în blănuri" propune cu cinism, eleganță și umor o analiză a raporturilor de putere din lumea teatrală tradițională, înainte de a se transforma intr-un "bad trip" de răzbunare a tuturor abuzurilor și situațiilor de vulnerabilitate feminină. Jucându-se pe mai multe planuri cu miturile, stereotipurile și așteptările noastre în ceea ce privește politicile sexuale în domeniile creative, "Venus în blănuri" ne arată cam ce întâmplă când o zeiță îți bate la ușă. Joc al minții, fetișizare, proiecții personale și role-playing provocator într-o sală de casting, cu rezultat neașteptat.


    Organizat de Teatrul Unteatru

  • 30
    Mar
    (IN)DEPENDENȚII

    Saturday, 30 March, 20.00

    Teatrul UNTEATRU, Str. Sfintii Apostoli nr 44, București, România

    La inițiativa Idea77, trei spații independente din București, reprezentative pentru sectorul performativ local, foarte diferite ca viziune și mod de funcționare au pus ȋmpreună oameni și resurse pentru a realiza un spectacol despre condiția lucrătorului cultural independent din România. Ca urmare a unei explorări intime a poveștilor ce au ȋnsoțit geneza acestor organizații, a oamenilor din spatele și din fața lor, și a provocărilor și problematicilor cu care se confruntă acestea ȋn prezent, a rezultat un eseu performativ tragi-comic, onest și pe alocuri ireverențios: un fel de portret al artistului ȋn mizerie, care se pune pe sine și motivațiile sale ȋn discuției, ȋn aceeași măsură ȋn care chestionează și sistemul ȋn care e constrâns să activeze. Fie că alegem să ȋi spunem teatru independent sau privat, alternativ sau underground, fie că alegem să ne numim artiști sau lucrători culturali sau artiști-producători, ceea ce unește toate aceste experiențe este că ȋn centrul lor se află niște oameni care se ambiționeazăsă creadă, să facă, să pună ȋn mișcare. Spectacolul ăsta este despre ei.


    Organizat de Teatrul Unteatru