TomTix.ro TomTix.ro

Thursday, 29 March 2018, 20:00

București, România

Evenimentul s-a încheiat.

"Lumea Dinăuntru" de John Elsom
Regia: Catinca Drăgănescu
Scenografia: Ioana Drăgănescu
LightDesign: Dragoș Mărgineanu
cu: Valentina Zaharia

“În urmă cu trei ani am terminat de scris o serie de 10 povestiri despre experiențele stranii și iraționale care ne transformă viața. Le-am oferit actriței Valentina Zaharia, cu speranța că-i vor plăcea și că va dori să facă din ele un spectacol lectură în limba română și engleză.

Ea a ales să lucreze cu dramaturga și regizoarea Catinca Drăgănescu, pentru a transforma într-un spectacol unitar, spre uimirea și încântarea mea, două dintre povestiri: War Effort și Worship. Dar acestea erau două povești foarte diferite, una despre viața unui băiețel în vreme de război și cea de-a doua despre un bărbat paralizat pe patul de spital. Primul personaj era optimist pe când cel de-al doilea plin de amărăciune și deziluzionat.

Valentina și Catinca au înțeles că acestea sunt stări de spirit prin care trecem cu toții, indiferent de vârsta, circumstanțele de viață și sex. În versiunea lor copilul, acum fetiță, se desprinde ca o amintire din corpul imobil al femeii bolnave. Spectacolul Lumea dinăuntru/World Within de la Teatrul UNTEATRU este magic, iar interpretarea adaugă o nouă dimensiune operei originale. L-am urmărit într-o stare de transă, profund mișcat și mândru că artiști atât de talentați au răspuns invitației mele. Aștept cu nerăbdare să revăd spectacolul și în limba engleză, la Londra și Edinburgh“ - John Elsom

John Elsom este scriitor, fondator al Bush Theater din Londra și Președinte Onorific al Asociatiei Internaționale a Criticilor de Teatru.

Citeşte mai mult »

Locaţie

Teatrul UNTEATRU

Str. Sfintii Apostoli nr 44, București, România

Organizator

Teatrul Unteatru

http://unteatru.ro

unteatru@gmail.com