Bilete: Ziua Vărzarului, 1 June 2018, 10.00,
TomTix.ro TomTix.ro

Centrul de Informare Turistică

Rășinari 557200, ,

Organizator

Asociatia Pensiunilor Agro Turistice Rășinari

www.rasinari.travel

carmen.ghidiu@primaria-rasinari.ro

+40 744 148 362

Detalii Organizator

Carmen Gidiu

Friday, 1 June 2018, 10:00

,

Evenimentul s-a încheiat.

Ziua Vărzarului la Rășinari

Vineri, 01.06.2018, Primăria Comunei Rășinari și Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari (APAR) vă invită la Ziua Vărzarului începând cu ora 10:00, la Centrul de Informare Turistică. În monografia comunei Rășinari din anul 1915 este menționat faptul că „vărzarul” nu lipsea niciunui bun creștin de pe masa de Rusalii. Ziua Vărzarului o sărbătorim la Rășinari pe data de 1 iunie pentru a celebra două sărbători, și anume, Ziua Copilului și Rusaliile. Cu ocazia evenimentului, veți putea degusta preparate autentice din zona Mărginimii Sibiului, zonă care a fost premiată în anul 2015 ca „Destinația Europeană de Excelență în Turism și Gastronomie Locală ”.

Evenimentul este împărțit în trei etape pe durata a trei ore și jumătate, începând cu ora 10:00 tramvaiul va pleca din stația Dumbrava, către Rășinari, iar la sosire participanții vor fi întâmpinați cu „vărzar”, renumita plăcintă autentică  din comună, o plăcintă dulce din urdă și mărar, gogoși și sirop. După degustare, de la ora 11:30 va avea loc o demonstrație de gătit vărzar, pentru a arăta tuturor oaspeților modul de preparare. Ultima parte a evenimentului constă în atelierul  mult așteptat, dedicat copiilor, atelierul de gătit cocoloși cu brânză. Copiii vor învăța să prepare „cocoloși cu brânză” de la rășinăreni. Cea de-a doua ediție a acestui eveniment va avea loc la Centrul de Informare Turistică din Rășinari, lângă stația de tramvai și parcul pentru copii. Evenimentul se va încheia în jurul orei 13:30, atunci când tramvaiul va porni înapoi către Sibiu. Doritorii pot rămâne să-și petreacă mini-vacanța de 1 iunie la Rășinari. Evenimentul este la a doua ediție, prima ediție a avut loc pe 1 iunie 2017 și s-a bucurat de un real succes.

Avem locuri limitate pentru eveniment, iar înscrierea se va face pe website-ul rasinari.travel, și vom acționa după principiul „primul venit, primul servit”. Costul participării la eveniment este de 10 de lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți, în preț fiind inclus transportul cu tramvaiul dus-întors, degustarea de produse autentice și atelierul pentru copii.

Vă așteptăm!

 

 

 

Agenda eveniment

10.00 - Plecare cu Tramvaiul spre Rășinari din stația Dumbrava Sibiului

10.30 - 11.30 – Degustare vărzar, gogoși, sirop la Centrul de Informare pentru Turiști Rășinari

11.30 - Demonstrație preparare ”vărzar” – plăcintă cu urdă și mărar, gogoși și sirop

12.00- 12.30 – Atelier preparare ”cocoloș cu brânză” pentru copii

13.30 – Plecare tramvai spre Dumbrava Sibiului.

Vă așteptăm cu drag!

Citeşte mai mult »

Locaţie