TomTix.ro TomTix.ro

Wednesday, 21 November 2018, 19:30

București, România

Evenimentul s-a încheiat.

Instalația audio-vizuală „Citadela” are ca punct de pornire monodrama „Grounded” de George Brant şi este interpretată de Isabela Neamțu si regizată de Ligia Ciornei.

După trei reprezentaţii inedite în spaţiile a trei cetăți din România, grație sprijinului acordat de AFCN - Curtea Domnească din Târgoviște, Cetatea Neamțului și Cetatea de Scaun a Sucevei - Citadela va fi prezentată şi publicului bucureştean într-o formulă adaptată pentru noua Sală Mică de la unteatru.

Echipa artistică a spectacolului şi-a propus să continue prezentarea instalaţiei, întrucât impactul evenimentelor din cetăți a fost unul important şi interesul pentru istoria primelor femei-pilot din România a fost neaşteptat de mare. Prin intermediul unor imagini de arhivă, de la Elena Caragiani (prima femeie aviator), la Escadrila Albă, şi apoi la femeile care azi pilotează MIG21- instalaţia dezvăluie povestea unor figuri feminine pe nedrept uitate, dar care constituie adevărate modele pentru generațiile de astăzi.

Citadela extinde povestea războiului tehnologic din Grounded şi documentează cu pasiune si interes conflictele purtate pe calea aerului, întorcându-se în trecut pentru a omagia curajul primelor femei pilot din România. Care sunt lucrurile cu care trebuie să se confrunte o femeie într-un sistem aproape exclusiv masculin și care sunt lucrurile la care ea este nevoită să renunțe pentru a putea fi în prima linie? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care le ridică Citadela.

„Rolul pe care l-a avut femeia în Primul Război Mondial pare un subiect depăşit de un altul, și anume în ce măsură această participare a determinat sau nu o modificare a statutului femeii în societatea epocii. Cu alte cuvinte, Marele Razboi a constituit sau nu o cauză a accentuării procesului de emancipare feminină? Punctele de vedere sunt împărțite." - Alin Ciupala, Bătălia lor. Femeile din România în Primul Război Mondial

„Un popor care nu-şi cunoaşte istoria e ca un copil care nu-şi cunoaşte părinţii.” - Nicolae Iorga

Regia: Ligia Ciornei
Video-designer Cristian Niculescu
Live sound design: Marian Cîtu
Light design: Dragos Margineanu
Cu: Isabela Neamțu
O producție Doctor's Studio si unteatru

Citadela este spectacol musafir la unteatru.

„Grounded”
de George Brant

Regia - Ligia Ciornei
Scenografia - Andreea Sarău
Live sound design - Marian Cîtu
Light design - Dragos Margineanu
Cu - Isabela Neamțu

o producție Doctor's Studio si unteatru
* spectacol musafir

O femeie-pilot de avion de luptă devine mamă și soție, dar atunci când se întoarce din concediul de maternitate și își dorește să zboare din nou, sistemul o „reciclează” și o trimite să piloteze drone în deșert.

Este posibil pentru o ființă umană să meargă la război în fiecare zi și apoi, seara, să-și sărute fetița de noapte bună?

Poate fi înlocuit zborul cu un job într-o rulotă în mijlocul deșertului?

Cum faci față atunci când devii conștient că „TOTUL SE ÎNREGISTREAZĂ”?

Spectacolul „Grounded” regizat de Ligia Ciornei, își propune sondarea unui moment existențial extrem, acela al începutului dezumanizării unei femei-pilot de avion de luptă.

Deși premizele textului conturează un personaj feminin masculinizat prin prisma „uniformei” pe care o poartă, creatorii spectacolului și-au propus să descopere fragilitatea ființei umane și mai ales a unei femei, care, deși obsedată de adrenalina zborului, păstrează intacte instinctul, emoția și puterea de a iubi.

Epoca modernă suprapune existențele și arhivează toate momentele vieții noastre. Este epoca BIG BROTHER, în care „Totul se înregistrează”. Tocmai de aceea, un rol important în spectacol îl joacă montajul video live și live sound design-ul.

Originalitatea montării constă în dialogul armonios acordat între actorie, sunet și montaj-video, toate trei întâmplându-se în timp real, pentru recuperarea unui prezent gata oricând să se dizolve în „GRI”.

Tehnologie/ Drone vs. Viata/ Dragoste

Preț bilet: 40 de lei

Rezervări
rezervari@unteatru.ro sau sms la numărul 0721 268 516 (nume, data, spectacol, număr de locuri)

Bilete online:
TomTix
https://www.tomtix.ro/evenimente/7581-grounded-spectacol-musafir-la-unteatru

mySTAGE
https://www.mystage.ro/spectacole/grounded-1060?af=41

Blt.ro - Bilete Online
https://www.blt.ro/grounded.html

Biletele digitale îţi sunt livrate instant prin email. Simplu. Rapid. Nu necesită printare. Nu mai este necesară rezervarea prin sms/e-mail/telefon.

IMPORTANT: pentru aplicațiile mobile neactualizate vă recomandăm să introduceți adresa noastră, Strada Sfinții Apostoli nr.44. (Click-ul pe pin-point-ul unteatru poate genera erori. Situația a fost raportată administratorilor respectivi și așteptăm remedierea ei. Ne cerem scuze pentru eventualele erori și neplăceri cauzate de această situație.)

Vă rugăm să respectați ora anunțată. Spectacolul începe în cel mai scurt timp posibil, odată cu încheierea tuturor pregătirilor tehnice necesare bunei desfășurări a evenimentului. După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis.

Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).

Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit scris din partea unteatru.

Citeşte mai mult »

Locaţie

Teatrul UNTEATRU

Str. Sfintii Apostoli nr 44, București, România

Organizator

Teatrul Unteatru

http://unteatru.ro

unteatru@gmail.com