TomTix.ro TomTix.ro

Friday, 10 May 2019, 20:00

Târgu Jiu, România

HARTA SĂLII

Evenimentul s-a încheiat.

Producție a Teatrului Național Satiricus „I.L. Caragiale”, Chișinău

Text: Matei Vișniec,

Distribuție: Finiti Sergiu, Cazacu Valeriu, Cucuruzac Jan, Alături de actorii: Cornescu Viorel, Cașu Vasile, Rusu Irina, Oleinic Elena, Cazacu Lilia, Gheorghița Ludmila, Grosu Ion, Mitreanu Igor, Toderico Nina, Răcilă Arcadie, Caraman Natalia, Crîlov Alexandru, Matcovschi Eugen, Oleacu Artiom, Negrescu Elena.

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 14 ani.

Farsa tragică "Angajare de clovn" reprezintă unul dintre cele mai reușite (și mai jucate) texte dramatice ale lui Matei Vișniec. A obținui Premiul UNITER pentru "cea mai bună piesă românească a anului 1991". A cunoscut montări de succes în România (la Teatrul Național din Iași, în 1991, în regia lui Nicolae Scarlat, reprezentație căreia i se decernează Premiul I pentru spectacol și Premiul de regie - ex aequo - la Festivalul internațional de teatru scurt de la Oradea; la Teatrul Levant din București, în regia aceluiași Nicolae Scarlat, în 1992; la Teatrul din Arad, în regia lui Stefan Iordănescu, în 1992 etc.) și în străinătate (în 1992, la Festivalul "Bonner Biennale" din Germania; la Paris, în 1994, cu cei trei clovni Macloina, în regia lui Alexandru Tocilescu, versiunea franceză având titlul Ort mourira jamais; în Elveția, în 1994, la Teatrul Municipal din Konstanz etc.).

Sandu Grecu, reputat regizor, cunoscut în Republica Moldova și în străinătate, aduce în scenă un spectacol inedit, modern și tradițional în același timp, realizat la cele mai înalte cote de valoare artistică și trăire interpretativă. Tragicomicul absurd este reconvertit la dramatismul cotidian prin tematica și prin universul afectiv, ambele atemporale, general umane, situate dincolo de vreo modă literară anume.

Mesajul filozofic-artistic al celor trei tragici clovni – Peppino (Sergiu Finiti), Nicollo (Valeriu Cazacu), Filippo (Jan Cucuruzac) – este profund emotiv; ei sunt, în același timp, "toata lumea" și "nimeni". "Oricine poate să fie Peppino. Sunt mii de Peppino. Toata lumea poate sa fie Peppino!", exclamă, la un moment dat, unul dintre cei trei bufoni bătrâni, veniți să se prezinte la un concurs pentru a fi angajați…

Citeşte mai mult »

Locaţie

Teatrul Dramatic Elvira Godeanu - Scena Clasica

Strada Victoriei, Nr. 36, Târgu Jiu, România

Organizator

Teatrul Dramatic Elvira Godeanu

http://www.teatrulelviragodeanu.ro

teatrulelviragodeanu@gmail.com

+40 253 215 161