TomTix.ro TomTix.ro

Saturday, 8 June 2019, 10:00

Sibiu, România

Evenimentul s-a încheiat.

Ziua Vărzarului – se apropie! Pe 8 iunie vă așteptăm la Rășinari să degustați tradiționalul „vărzar”, plăcinta dulce – cu  urdă și mărar. 

Este vedeta comunei și mai mult, în monografia Rășinariului din 1915 este precizat faptul că această plăcintă nu lipsea de pe masa niciunui creștin de Rusalii. Noi sărbătorim atât Rusaliile cât și Ziua Vărzarului, de aceea vom degusta  „vărzar” și vom prepara  „cocoloși cu brânză” alături de copii. Vă așteptăm la Rășinari să ne bucurăm împreună de o atmosferă autentică și mâncare tradițională. Sosirea la Rășinari se va face cu Tramvaiul Rășinari, plecarea este la ora 10.00 din stația Dumbrava. Înscrierea pentru eveniment se face on line, iar taxa de participare este de 25 lei adult și 10 lei copil. Taxa include biletul de tramvai dus-întors, degustare produse tradiționale (vărzar, gogoși, sirop) și atelierul de realizare ”cocoloș cu brânză” pentru copii.  Evenimentul se va încheia în jurul orei 13:30, atunci când tramvaiul va porni înapoi către Sibiu.

De Rusalii copiii primeau de la părinți sau bunici o cană cu corn iar noi ne dorim să păstrăm aceast obicei vechi din Rășinari, astfel, tradiția merge mai departe prin cana evenimentului care poate fi achiziționată din secțiunea bilete.

Doritorii pot rămâne să-și petreacă mini-vacanța de 1 iunie la Rășinari. Evenimentul este la a treia ediție, prima ediție a avut loc pe 1 iunie 2017 și s-a bucurat de un real succes. Avem locuri limitate, grăbiți-vă!

Citeşte mai mult »

Locaţie

Centrul de Informare Turistică

Rășinari 557200, Sibiu, România

Organizator

Asociatia Pensiunilor Agro Turistice Rășinari

www.rasinari.travel

carmen.ghidiu@primaria-rasinari.ro

+40 744 148 362

Detalii Organizator

Carmen Gidiu