TomTix.ro TomTix.ro

Sunday, 29 September 2019, 12:00

Târgu Jiu, România

HARTA SĂLII

Evenimentul s-a încheiat.

Adaptare după Charles Perrault.
Regia artistică și coregrafia: Mălina Andrei
Decoruri și costume: Dan Felecan
Asistent coregrafie: Liliana Tăbuș
Proiecții video: Florin Rotaru

Distribuție: Adelina Puzdrea, Mihai Rădulea, Ana Negrescu, Alexandru Manea, Iulian Marinescu, Vlad Fiu, Ion Alexandrescu, Monica Sfetcu, Vlad Rădulea, Bogdan Tălmaciu, Adrian Șerban/ Octavian Călina, Eduard Prodan, Patrisia Sava, Oana Marinescu, Izabela Opran, Ana Maria Păuna, Georgiana Enache

„Ce este, oare, sau ce mai este acum, o piesă, un spectacol ”pentru copii”? E, cumva, o simplă joacă ”de-a v-ați ascunselea” ori ”de-a baba-oarba”? Nu cred. Eu gândesc că ar trebui să redevină, să fie din nou o pledoarie curată, sinceră, din inimă, pentru înnobilarea sufletelor cu frumos, cu emoție, cu miracolul și magia basmului, a poveștii de care, copii și adulți, de la tinerețe la senectute - cu toții avem nevoie!
Acesta a fost principiul de la care s-a pornit în prezentul demers artistic și cultural, deopotrivă. ”Frumoasa din pădurea adormită” nu este cu nimic mai prejos decât, de pildă, povestea de iubire a lui Romeo și a Julietei. Și dacă celebra poveste poartă semnătura bardului Shakespeare, povestea pe care o propunem este zugrăvită în culori la fel de vii de nu mai puțin cunoscutul Charles Perrault, aici, acompaniat de muzica divină a lui Ceaikovski, unde dansul vorbește aceeași limbă a iubirii cuprinsă în cuvânt și în imagine.
Și uite așa, împreună, încercăm să regândim poveștile copilăriei printr-o reîntoarcere la esența și motivația vieții: iubirea întru frumos. Altfel spus, ”Frumoasa din pădurea adormită” este o invitație la copilăria prezentului concomitent cu o întoarcere spontană la copilăria trecutului. A trecutului fiecăruia dintre noi, a prezentului copilăriei copiilor noștri. Nimic în plus. Doar chemarea de a sta, pentru o vreme, cu toții - copii și adulți - în frumosul poveștii născute din adevăr, spusă și trăită cu credință. Nimic complicat. Pe de-a întregul viu!” (Mălina Andrei)

Citeşte mai mult »

Locaţie

Teatrul Dramatic Elvira Godeanu - Scena Clasica

Strada Victoriei, Nr. 36, Târgu Jiu, România

Organizator

Teatrul Dramatic Elvira Godeanu

http://www.teatrulelviragodeanu.ro

teatrulelviragodeanu@gmail.com

+40 253 215 161