TomTix.ro TomTix.ro

Sunday, 15 December 2019, 18:00

Timișoara, România

Evenimentul s-a încheiat.

Tu ce obiecte ai lua cu tine pe o insulă pustie? La ce crezi că nu ai putea renunța cu nici un preț într-o situație limită, ba chiar periculoasă și/sau fără ieșire? 

Expoziția demonstrativă Kit de supraviețuire în comunism vă aduce în față o serie de obiecte de strictă necesitate pentru oamenii care locuiau în România, mai exact în Timișoara, înainte de 1989. Vă spune în plus povestea acestor obiecte și vă explică cum și-au schimbat ele utilizarea după decembrie 1989. Împreună ne aducem aminte, la 30 de ani de la Revoluție, de un stil de viață auster, plin de greutăți și de lipsuri, dar și de “evadări” personale memorabile, pe care unii dintre noi l-au experimentat direct, și despre care alții abia dacă au auzit. Deschidem arhivele teatrelor din Timișoara, arhiva Direcției de Cultură Timiș și arhiva CNSAS și încercăm, prin intermediul unor obiecte selectate și împărțite în două categorii, arme de rezistență fizică și arme de rezistență culturală, să vă activăm imaginația și să reconstituim pentru scurtă vreme o ”felie” de viață în comunism. Toate acestea se vor desfășura în interiorul unui tramvai care se va transforma în spațiu expozițional și performativ. 

Vă așteptăm, așadar, în fiecare seară între 15 și 21 decembrie (cu excepția zilei de luni, 16 decembrie), în stația de tramvai Libertății de unde vom porni pe un traseu special, înapoi în timp, ca să testăm împreună Kitul de supraviețuire în comunism, alături de actorii Christine Cizmaș, Ionuț-Marian Pârvulescu, Ioan Codrea și Armand Iftode.

Co-curatorii expoziției demonstrative sunt Cristina Modreanu și Ovidiu Mihăiță, care a scris și scenariul performativ, iar Lucian Popovici este creatorul graficii Fanzinului Teatrul ca Rezistență #3 lansat cu această ocazie.

Mulțumiri Societății de Transport Public Timișoara S.A. pentru sprijinul acordat!

 

 

Citeşte mai mult »