TomTix.ro TomTix.ro

Saturday, 25 July 2020, 21:30

București, România

Evenimentul s-a încheiat.

Premieră: Domeniul luptei

Text și regie: Catinca Drăgănescu
Cu: Cezar Antal, Nicoleta Lefter, Alex Popa, Alex Ștefănescu, Valentina Zaharie
Scenografie: arh Gabi Albu
Light Design: Dragoș Mărgineanu

Din Nepal la Slatina, apoi ȋn sudul Italiei via Bucureşti, de la manufacturat confecţii la lucratul ȋn şaormerie, de la anvelopat blocuri la recrutare, DOMENIUL LUPTEI urmăreşte povestea unui tânăr asiatic aflat ȋn căutarea soluţiei pentru o viaţă mai bună ȋn Europa.

Spectacolul ia forma unui basm urban şi imaginează povestea ca o experienţă de devenire. Ne aflăm ȋntr-o realitate fantastică ȋn care dragonii şi mioarele se ȋntâlnesc la umbra baobabilor şi a lui Ştefan cel Mare. Lansăm o invitaţie tragi-comică la reflecţie şi empatie, provocând spectatorul să-şi imagineze cum se simte lumea pe care am creat-o sub forma unui teatru al conştiinţei. La limita dintre documentar şi ficţional, DOMENIUL LUPTEI este o fabulă a lumii contemporane ȋn care tigri, bivoli şi oameni se luptă pentru a supravieţui.

DOMENIUL LUPTEI este cel de-al treilea spectacol din Trilogia migraţiei – un proiect personal al regizoarei Catinca Drăgănescu. Continuând seria ȋncepută de Rovegan (Centrul de Teatru Educaţional Replika, 2016) şi Bun de export (Point Art Hub, 2017), acest al treilea demers abordează migraţia economică din perspectiva migranţilor non-europeni, punând accent pe statutul particular al României de ţară exportatoare şi totodată importatoare de forţă de muncă.

După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea.

Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).

Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.

Citeşte mai mult »

Locaţie

Teatrul UNTEATRU

Str. Sfintii Apostoli nr 44, București, România

Organizator

Teatrul Unteatru

http://unteatru.ro

unteatru@gmail.com