TomTix.ro TomTix.ro

Thursday, 8 October 2020, 19:00

Sibiu, România

Evenimentul s-a încheiat.

ZEUL CARNAGIULUI

de Yasmina Reza

Spectacol în limba germană cu traducere în limba română

 

Regia: Bogdan Sărătean

Manager proiect: Hunor Horvath

Distribuție: Emőke Boldizsár, Daniel Bucher, Johanna Adam, Daniel Plier

DURATA APROXIMATIVĂ: 1H 15MIN /

Două cupluri mature se întâlnesc pentru a purta o discuţie civilizată despre joaca violentă dintre fiii lor. Atmosfera este formală, uşor încordată. Părinţii afişează un zâmbet forţat, încercând să bifeze încă o regulă a bunei cuviinţe. Cine este vinovatul?

Lucrurile degenerează însă, pe măsură ce măștile încep să cadă.

„Personajul central al spectacolului nostru e un hamster. Făptura aceea care nu e nici animal sălbatic, dar nici animal de casă. Deprimat și nefericit în acvariu, dar incapabil să supraviețuiască în afara lui. Incapabil să gestioneze libertatea.

Personajul acesta e omul contemporan. Cu toate măștile lui, cu toate tabieturile lui. Omul occidental. Cel care protestează pe tema schimbărilor climatice, iar apoi ia taxiul spre casă, cu o oprire la fast-food. Omul occidental contemporan, care donează 2 euro pentru copiii din Africa direct de pe iphone-ul său a cărui baterie funcționează cu cobaltul extras din mine de acești copii.

Sau, pur și simplu, un text excelent, cu patru actori foarte buni. Despre asta e vorba în spectacolul nostru.” Bogdan Sărătean, regizor

Citeşte mai mult »

Locaţie

TNRS - Sala Mare

Bvd. Corneliu Coposu, nr.2, 550245 , Sibiu, România

Organizator

Teatrul National Radu Stanca Sibiu

https://www.tnrs.ro/

tnrs@sibfest.ro

0269 210 092