TomTix.ro TomTix.ro

Sunday, 16 May 2021, 18:00 - Friday, 21 May 2021, 20:00

Timișoara, România

HARTA SĂLII

Evenimentul s-a încheiat.

Când ești tânăr, visezi adesea la lucrurile pe care vrei să le faci în viață. Te gândești la lucruri imediate, cum ar fi un hobby sau o călătorie, dar și la lucruri cu bătaie lungă care îți definesc viața, așa cum ar fi cariera. Pentru unii tineri, orice astfel de vis, mic sau mare, e greu de realizat pentru că necesită resurse financiare de care ei nu dispun la momentul respectiv și prin urmare, de multe ori, renunță. În acest scop, grupul de Adolescenți și Tineri Aletheia s-au gândit să înființeze un fond de burse numit „Împlinește-ți visul” care să vină încurajeze tineri să își urmeze pasiunile și să își atingă aspirațiile. Banii pentru acest fond vor fi strânși prin diferite acțiuni caritabile organizate în timpul anului de grupul de Adolescenți și Tineri Aletheia.
 
Primele două burse din acest fond vor ajuta doi tineri cu aspirații diferite: o tânără studentă la medicină, care dorește să meargă în misiune în Africa pentru o lună ca să lucreze cu copii și un adolescent care dorește să își dezvolte hobby-ul de a cânta la tobe. De asemenea, în acest an, organizatorii își propun să acorde încă trei burse în valoare de 1.000 Euro fiecare.
 
Pentru a ajuta acești tineri, grupul de Adolescenți și Tineri Aletheia organizează un concert caritabil de muzică clasică pe data de 16 mai, la care va participa Orchestra Musica Sacra Temeswar condusă de dirijorul Andreas Schein și soliști Katalin Lazar- Flaut și Silvia Antemia – Alto. În deschidere vor cânta câțiva tineri care doresc să contribuie la acest proiect prin talentul și pasiunea lor pentru muzică, oferind astfel un model celor care doresc să își urmeze dorința de a-și depăși limitele și de a ieși din starea de confort.
 
Această acțiune de strângere de fonduri nu este prima de acest gen organizată de Adolescenții și Tinerii Aletheia. Ei au mai strâns fonduri pentru diferite cauze în trecut, iar acum,  observând că există chiar printre ei tineri care au nevoie de ajutor, și-au dorit să facă ceva pentru ei. Astfel s-a născut ideea acestui fond de burse. Pe viitor organizatorii își doresc ca în fiecare an să poată ajuta un număr de tineri care au nevoie de suport financiar ca să-și împlinească visul.

În program:
ORCHESTRA MUSICA SACRA TEMESWAR
DIRIJOR: Andreas Schein
SOLIȘTI:
Katalin Lazar- Flaut
Silvia Antemia – Alto
 
Wolfgang A. Mozart - “Mica Serenadă” (Eine kleine Nachtmusik) KV. 525
Wolfgang A. Mozart - “Voi che sapete” din opera “Nunta lui Figaro”
Antonio Vivaldi -  Concert pentru flaut și orchestră în Do major “Per Flauttino” RV. 443 (primă audiție națională)
Antonio Vivaldi - “Stabat Mater” în fa minor pentru Alto și orchestră de coarde RV. 621 (primă audiție națională)
 
În deschidere:
Dara Dima - violoncel, Rebeca Perju - harpa, Robert Perju - pian
Canonul in Re major de Johann Pachelbel
 
Ancuta Domuta - pian
Vals in do diez minor, op 64 no 2 de Frederic Chopin
 
Julia Romocea - contrabas
Sonatină de Johann Matthias Sperger
Elefantul (din Carnavalul animalelor) de Camille Saint-Saëns
 
Sarah Prichici - pian
Suita Spaniola Granada (partea I) de Isaac Albeniz
 
Matei Domuta - vioara
Variațiuni pe o temă de Corelli de Fritz Kreisler
 
Daniel Prichici - pian
Sonata op 13 no 8 Patetica (partea I si a II-a) de Ludwing van Beethoven

Citeşte mai mult »

Locaţie

Biserica Aletheia

bl. liviu rebreanu nr 165, Timișoara, România

Organizator

Adolescenți Aletheia

teendaystm@gmail.com

0721733417