TomTix.ro TomTix.ro

Saturday, 17 December 2022, 18:00

București, România

Evenimentul s-a încheiat.

Natty Wines este primul eveniment din România exclusiv cu și despre vinuri naturale. Vă așteptăm sâmbătă 17 Decembrie, ora 18:00 la Unteatru - Strada Sfinții Apostoli 44, București, să ne bucurăm de vinuri naturale pe muzică și să urmărim documentarul Natural Resistance, un film despre vinuri naturale, realizat de către cunoscutul regizor, Jonathan Nossiter, în care vom descoperi și povestea unor producători ale căror vinuri le veți putea degusta la eveniment.

Program eveniment:

 18:00 - 18:30 Welcome 

 18:30 - 20:00 Proiecție film documentar subtitrat în engleză 

 20:00 - 23:00 Social drink cu vinuri naturale, degustăm uleiul de măsline în ediție limitată pe pâinea de la Blitz & Roll și preparate vegan&raw-vegan de la Rawdia pe ritmuri de funk, jazz & groove 

 

Vinurile vor fi atât la pahar, cât și la sticlă, fiecare cu prețuri accesibile pentru a putea testa cât mai multe.
--------------------
DESPRE NOI:

Inițiator de momente frumoase. Creator de plăceri nebănuite. Subiect de conversații nesfârșite. Furnizor de energie extraterestră. Vinul este grozav. Și controversat. Vinul natural este cultivat și obținut fără a adăuga sau scoate nimic în procesul de vinificație. Nu se folosesc aditivi sau alte substanțe de corecție, nu se fac ajustări de aciditate, iar „intervenția” în procesul de fermentație naturală este minimă. Rezultatul este un vin viu – pur și simplu din struguri zdrobiți care au fermentat, reflectând în cel mai pur mod producția de struguri dintr-un anumit an și personalitatea vinificatorului. Unii îl numesc „Vin natural”. Alții preferă să îl spună vin „cu intervenție minimă”, „naked wine” sau vin „raw”. Indiferent de cum e numit, mișcarea consumului de vin natural este actuală și e despre a te bucura de vin.


„Undeva prin 2014 am descoperit vinurile naturale, eram în Franța și tot ce știam e că exista o mișcare a mai multor producători care au început să facă vinul altfel. De fapt nu era altfel, ci au început să facă vinul așa cum se făcea odată, firesc, cu know-how actual în vinificație. Ce mă bucură la vinurile naturale sunt aromele diferite și surprinzătoare pe care le descopăr de la un vin la altul. Deși prin alte țări vinul natural este prezent mai în toate locurile, în România abia începe să își facă simțită prezența, și de aceea m-am bucurat când Alma mi-a propus să organizăm acest eveniment.” Vlad Lipovanu, coorganizator Natty Wines.

„Vinul natural este și despre comunitate, sustenabilitate, artă și deschidere către nou. Ca distribuitor și importator exclusiv de vinuri naturale în Romănia, Saccharomyces își propune ca acest prim eveniment să fie unul de cunoaștere, informare, educare și socializare, la care să ne bucurăm împreună de vinul natural și de beneficiile lui dintr-o perspectivă documentată. Importăm și distribuim exclusiv vinuri naturale din 2020 în România de la artizani, producători independenți din Franța și Italia pe care îi cunoaștem personal și pe care îi vizităm regulat.” Alma Mia Bondăreț, co-founder Saccharomyces & coorganizator Natty Wines.

 

Natty Wines este despre comunitatea care iubește arta și frumosul, așa cum sunt și creatorii de vinuri naturale. La eveniment îi vom avea alături pe Andreea Toma (Atoma), a cărei artă abordează și critică frontal impactul pe care tehnologia și (social/mass)-media îl au asupra societății și asupra fiecărui individ în parte, și pe Sorin Florea, fotograf care iubește proiectele dificile, de la documentare la Arctic la -40 °C, la lucrări video și foto în care explorează universul interior al celorlalți prin filtrul propriului univers.

Citeşte mai mult »

Locaţie

Teatrul UNTEATRU

Str. Sfintii Apostoli nr 44, București, România

Organizator

Teatrul Unteatru

http://unteatru.ro

unteatru@gmail.com